Község Önkormányzat Szervezetek/Intézmények Egyházi élet Hírek
  SK | HU  

Színvonalas és jóhangulatú verseny volt

Június első hétvégéje az önkéntes (amatőr) tűzoltók nagyszabású versenyét hozta Lenártfalván.

Június első hétvégéje az önkéntes (amatőr) tűzoltók nagyszabású versenyét hozta. A község polgármesterének Rákosi Jánosnak és az önkormányzatnak nagy kihívást jelentett a körzeti verseny megszervezése, hisz közel harminc csapat ( felnőtt, ifi és női csapatok ) nevezett be a versenybe.


tuzolto2.JPG

A szeszélyes időjárással, kiadós esővel érkező szombat délelőtt bizony még nehezítette is a szervezők és a versenyzők helyzetét. Azt viszont, hogy az önkéntes alapon évtizedek óta szerveződő és fennálló tűzoltás mennyire fontos még a profik szempontjából is bizonyítja tény, hogy jelenlétével megtisztelte a rendezvényt a Tűzoltó és Életvédő Szövetség járási igazgatóságának parancsnoka Július Beracko is.

tuzolzto1.JPG

Mint minden hasonló versenyen itt is a 7+1 fős csapatok tűztámadásban és a tűzoltók mumusának tartott stafétafutásban mérték össze felkészültségüket. A technika állapota, a fizikai és pszihikai felkészültség, a gyorsaság és ügyesség döntött és bár voltak olyanok, akiknek a diszkvalikálás jutott osztályrészül azért mindenki jól szórakozott. Szoros versenyben végül a hanvai amatőr csapat vitte el a legjobban csillogó serleget. Az ezüst színű ezúttal a méhi legénységnek jutott, míg a harmadik dobogós helyen a sajólenkeiek végeztek. A gyengébb nem képviselői szintén érdekfeszítő csatározását ezúttal a sajórecskeiek nyerték a velkenyei és a hazai lénártfalvai lányok előtt. Győztesekről és vesztesekről annál inkább is nem lehet beszélni, mert a gondos szervezőknek köszönhetöen minden csapat ajándékot kapott.
Bizony megérdemelt volt a finom gulyás és frissítő, amelyet a házigazdák nagy körültekintéssel készítettek el a közel háromszázfős vendégseregnek. A borús esös idö ellenére mindvégig jó hangulatú volt az egész rendezvény, mert a helyszínen volt a rimaszombati Sobotienka fúvószenekar. Lévay Tibor zenészei mindvégig a jó hangulat csiholói voltak.

tuzolto3.JPG


Forrás : oli


Administrátor

Verzia 4.0a; © CSX 2017;